Välkommen till KFUM Uppsala Vindsurfingklubb (UVK)!

Vi är en ideell förening som ingår i KFUM Uppsala och som verkar för främjandet av främst vindsurfing, men även för andra icke motordrivna vattensporter så som SUP, kite- och issurfing. Syftet med verksamheten är att klubben skall vara en naturlig samlingspunkt för Uppsalas utövare av vindsurfing, samt för att verka för sportens utveckling och tillväxt. För att uppnå detta så anordnar UVK varje säsong surfresor, träningskvällar, nybörjarkurser, klubbmästerskap och även sociala tillställningar. Dessutom erbjuder vi våra medlemmar möjlighet att använda klubbens vindsurfingutrustningar för att du som är nybörjare kan lära dig de första stegen på våra låneutrustningar! Som medlem har du även möjlighet att skaffa ett brädfack där du kan förvara din egen utrustning i anslutning till klubbhuset.

Till UVK är alla välkomna som tycker det är roligt att vindsurfa. Det spelar ingen roll hur duktig du är eller hur länge du har hållit på. ALLA är lika välkomna! Vi håller till på KFUMs fantastiska anläggning nere vid Alnäs cirka 10 km söder om Uppsala där vi har en egen klubblokal med tillhörande ”Surflounge”.

För att kunna utnyttja ditt medlemskap fullt ut bör du skaffa en medlemsnyckel som ger dig tillgång till klubbstugan, vägbommen och containrarna med låneutrustning. Mer info om allt detta följer här nedan.

MEDLEMSKAP

Ny medlem?
För att bli medlem, registrera medlemskap i vår medlemsportal.
Medlemsportal

MEDLEMSNYCKEL (TAGG)

För att kunna utnyttja klubbstugan och duscharna behöver du en nyckeltagg. Kostnaden för taggen är en engångskostnad på 300:- och betalas med Swish vid uthämtning.

Hur går jag tillväga för att kvittera ut en tagg?

För att beställa en tagg loggar du in på ditt medlemskonto. Under kategorin ”Event” väljer du det datum som du vill hämta taggen. Datumen för utlämning kommer att uppdateras kontinuerligt men räkna med att det kan ta upp till 2 veckor. Taggen hämtas i gula huset ovanför tennisbanan. Det krävs att du innan har registrerat dig som medlem på www.uvk.se och betalat årets medlemsavgift där.

FACEBOOK

Gå gärna in och gilla oss för att se det senaste som händer i klubben. https://www.facebook.com/UppsalaVindsurfingklubb/

Om ni vill diskutera surf med andra medlemmar rekommderar vi även Facebook-gruppen "Vindsurfing Uppsala" https://www.facebook.com/groups/117461591677090/

LOKALER

Som medlem har du tillgång till klubblokalen som ligger i anslutning till vattnet. Vi medlemmar hjälps åt att städa och hålla ordning i klubblokalen för allas trivsel. Det är en uppvärmd lokal med tillgång till rinnande vatten, micro, fåtöljer etc. I ett separat hus har du även tillgång till wc/dusch/bastu. För att få tillgång till dessa lokaler krävs att du kvitterar ut en nyckel (se tidigare stycke).

BRÄDFACK

Om du har egen utrustning och vill förvara denna på Alnäs har du möjlighet att skaffa ett brädfack i anslutning till klubblokalen. Tyvärr är det ganska lång kö till dessa. För att ställa dig i kö, kontakta Bertil Larsson på 018-42 15 56 eller 3095larsson@telia.com.

Observera att den utrustning som förvaras här ej är försäkrad. Om du vill ha din förvarade utrustning försäkrad krävs det att du har en egen försäkring som täcker den.

LÅNEUTRUSTNING

Nybörjarutrustning vindsurfing

Som medlem i klubben har man möjlighet till kompletta nybörjarutrustningar. Konstnaden för 2024 är på 350:- för säsongen maj-oktober. För att beställa åtkomst loggar du in på ditt medlemskonto. Under kategorin Event - Uppgradering av medlemskap -  "Åtkomst till nybörjarutrustning vindsurfing" finner du eventet. Observerar att du även behöver ha en tagg. Normalt tar det 1-2 veckor innan aktiveringen är färdig och du kan börja nyttja utrustningen. Du kommer att få ett mail när det är klart.

Låneutrustningen är tänkt för dig som nybörjare dvs utrustningen är inte avsedd för att användas i planande vindstyrkor. Låneutrustningen finns i containern som står nere vid vattnet och kan nyttjas mellan säsongstarten och säsongsavslutningen, men däremot finns några riktlinjer som måste följas. Här nedan finner du dessa regler. Tänk på att det är kallt i vattnet under maj och i början av juni, så vi rekommenderar att ni använder en våtdräkt som är minst 5/3 mm tjock och huva.

Regler

  • All användning av utrustningen sker på egen risk! Grundkunskap i vindsurfing krävs för att låna.
  • Det finns EJ möjlighet att bli upphämtad med båt – man måste kunna ta sig tillbaka till bryggan för egen maskin oavsett väder och vind.
  • Ingen utrustning får lämna Alnäs område. Man får mao INTE ta med sig utrustning från området.
  • All utrustning skall återlämnas i befintligt skick på sin rätta plats.
  • Våtdräkt/flytväst/hängsele finns EJ att låna.
  • Skulle något material skadas, vänligen kontakta någon i styrelsen eller skicka ett mail till uvk.info@gmail.com och berätta vad som är trasigt

Wingfoil - vindsurfingfoil - SUP

Wingfoil

Du behöver vara medlem + gått en kurs hos oss + ha en tagg.

SUP och Vindsurfingfoil + issurf

Du behöver vara medlem + ha en tagg

Kostnad för resten av säsongen 2024  är på 1000:- och innefattar samtlig utrustning för wingfoil, SUP och vindsurfingfoil, men observerar att wingfoilkurs hos oss krävs för att få utnyttja wingfoilutrustningen. Du har även åtkomst till klubbens utrustning för issurfing där klubben har 1 hiberna, 1 sharp4 samt en pirat. (Var noga med att torka av meddarna efter användning så de inte rostar.)

Du som lånar utrustningen är fullt ansvars och ersättningsskyldig om något skulle gå sönder eller försvinna. Tänk på att den här utrusningen är mycket känsligare för stötar och vassa kanter än den låneutrustning som vi erbjuder för vindsurfing. Utrusningen får användas max 1,5 timme i sträck om det finns fler personer på plast som vill utnyttja den.

Om något händer är du skyldig att omgående anmäla det till info@uvk.se

Om du vill kunna ta del av detta så anmäler du dig som inloggad medlem till eventet Uppgradering av medlemskap -  "Åtkomst till foil och SUP 2024"

5 dagar från din anmälan har din tagg uppdaterats med åtkomst till dörren för våtdräktsrummet på No-sidan av klubbhuset där Wingfoil + SUP finns samt till dörren på NV-kortsidan där vindsurfing foilen finns. Glöm inte att gå till Stora Alnäs och ladda in den uppdaterade informationen i taggen.

Till nästa år har vi förhoppningsvis även ett bokningssystem på plats

EVENT

Klubben anordnar under året ett flertal event som exempelvis surfresa till Öland, julknytis, Vattensportens dag och onsdagsträningen. Info och datum för alla aktiviteter hittar du på följande sida: http://uvk.se/sv/aktiviteter-2/kalender/

SAMMANFATTNING PRISER 2024

Medlemskap: 200:- per person eller 400:- för familjmedlemskap som förutsätter att alla är skrivna på samma adress.

Nyckeltagg: Engångskostnad på 300:- men kräver att medlemskapet är betalt för att taggen ska vara aktiv

Lån av nybörjarutrustning: 350:- för säsongenen maj- oktober. Kräver också medlemskap och nyckeltagg

Lån av foil, wingfoil och isbrädor: 1000:- för 2024. Kräver också medlemskap och nyckeltagg

Se respektiv stycke för regler och villkor ovan på denna sida.

ÖVRIG INFO

  • Lås alltid bommen/facken/lokalen/sportstugan efter er, för alla prylars säkerhet.
  • Parkera alltid bilen uppe på parkeringen, det är ok att åka ned för att lasta/lossa grejer – sen skall bilen upp på parkeringen!
  • Städa upp efter dig – en självklarhet, speciellt inomhus. Släng skräp i soptunnan utomhus så det inte ruttnar i köket.
  • KFUM Alnäs ungdomsverksamhet pågar under sommaren, de nyttjar vindsurfingbryggan i sin verksamhet. Visa respekt och surfa inte nära badande barn!